Tips til opbevaring af din brudekjole efter brylluppet
Dit drømmebryllup er overstået, og du har fået din drømmepartner. Din fantastiske brudekjole er et vigtigt minde fra den store dag, og du vil gerne beholde den, men hvad kan du bedst gøre for at passe på din brudekjole? Her finder du gode råd til, hvordan du bedst muligt opbevarer og plejer din brudekjole, så den holder længst muligt, og du kan bevare den som et smukt minde.

Kemisk rensning

De fleste brudekjoler er fremstillet i sarte materialer, som kræver korrekt pleje og opbevaring. Ellers risikerer din flotte brudekjole at gulne eller blive hullet eller fedtet at se på. Det første, du bør gøre efter brylluppet, er at få brudekjolen kemisk renset hos et professionelt renseri. Når du har danset rundt og måske fået makeup eller spildt mad på brudekjolen, så gælder det om at få fjernet pletterne, så de ikke sætter sig permanent fast. Du skal helst gøre det inden for 24-48 timer, og går der længere tid, før du kan komme til renseriet med den, så opbevar brudekjolen i en stofpose – og ikke i en plasticpose – så den kan ånde.

Vedligeholdelse af forskellige stoffer

De mest almindelige stofmaterialer til brudekjoler er chiffon, silke, satin og blonder, og de kræver alle forskellig pleje og rensning. Din brudekjoles holdbarhed afhænger derfor af, at den bliver korrekt renset set i forhold til, hvilke stoffer den er fremstillet af. Brudekjoler kan ligesom billige gallakjoler holde sig smukke i årevis, hvis blot de bliver opbevaret korrekt.

Plejeudstyr og opbevaringskasse

Du kan spørge dit lokale renseri, om de har en kasse, som du kan opbevare din brudekjole i. Hvis ikke, så kan du købe disse kasser andre steder, som sælger kasser til opbevaring af tøj. Selvom det er en ekstra udgift, så kan du være sikker på, at din brudekjole holder længe, når den opbevares under de rette omstændigheder. En kasse med låg beskytter din fine brudekjole mod støv, fugt og temperatursvingninger. Du kan med fordel opbevare kassen i et mørkt rum. Der er nemlig en tendens til, at lys får kjolestof til at gulne. I en kasse bliver kjolen også beskyttet mod fugtighed, og hvis du opbevarer den i kælderen kan du bruge en affugter, imens almindelige boligrum ikke har en luftfugtighed, som gør nogen skade på din brudekjole. Det kan ikke anbefales at opbevare din brudekjole på et loft, for her vil ofte være insekter, og hvis uheldet er ude, og du har et utæt tag, kan du risikere, at din brudekjole bliver ødelagt.

Årligt tjek

Én gang om året bør du tjekke din brudekjole for at se, om der er kommet huller i den, eller om den har fået misfarvninger eller pletter på grund af tidens gang. Er der kommet nye skader på brudekjolen, kan du tage den med hen på renseriet igen og få dem til at rense den igen og eventuelt foretage reparationer. Med disse råd er du nu bedre forberedt på, hvordan du bedst muligt kan opbevare din brudekjole, så du kan bevare den som et kært minde fremover.

1 people are following this post.
  1.  
    1. Loading...